Blog

Politici: focus op gemeenschappelijke doelen!

De gemeenteraad is het hoogste lokale bestuursorgaan. Dat geeft raadsleden zo op het eerste gezicht behoorlijk wat macht. En macht maakt een sociopaat van je, volgens gedragswetenschapper Ben Tiggelaar.

Macht

Narcisme en antisociaal gedrag komt relatief veel voor bij mensen die graag willen leiden. Invloedrijke ondernemers, corporatiedirecteuren en verenigingsbestuurders (al dan niet gelieerd aan politieke partijen) hebben vaak een flinke vinger in de lokale pap. Wat zegt dat over het bedrijven

Doen!

Twente is een streek met een heel eigen karakter. Dat geldt ook voor de steden Hengelo en Enschede. Hengelo, van oudsher metaalstad met goed betaalde, geschoolde metaalarbeiders, residerend in het statige tuindorp Het Lansink. Enschede, textielstad met zijn vervangbare, domme, slecht betaalde textielarbeiders, in de wijk voor de armen: Pathmos. Ideale ingrediënten om de Hengeler Weend nog generaties lang te laten waaien. Veel Hengeloërs gaan er nog steeds prat op.

Partijpolitiek is passé

In de loop der tijd zijn we elkaar uit het oog verloren. Politici, burgers, instanties en naties focussen zich niet meer op elkaar, maar op zichzelf. Het Dikke Ikke tiert welig. Partijpolitiek is een symptoom van deze egocentrische mantra. Dat moet dus anders, maar hoe?

Vorig jaar heb ik het genoegen gehad om de Akropolis te bezoeken. Je hebt er een fantastisch uitzicht over Athene, vernoemd naar Athena, godin van de

Wie heeft het groenste idee van Hengelo?!

Om meer aandacht te vragen voor duurzaamheid en lokale groene initiatieven organiseert Stichting Groener Hengelo met de Groene Loper Hengelo de tweede editie van het evenement ‘Het groenste idee van Hengelo’ op donderdagavond 21 november 2019. Vanaf 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) zullen in Kulturhus Hasselo verschillende inspirerende sprekers aan het woord komen en een drietal bokalen en een geldprijs worden uitgereikt.

De prijsuitreiking bestaat uit drie onderdelen:

  • De uitreiking van een geldprijs van 500 euro en een wisselbokaal voor het groenste idee van Hengelo 2018
  • De uitreiking van een wisselbokaal voor de meest duurzame inwoner van Hengelo
  • De uitreiking van een wisselbokaal voor de meest duurzame ondernemer van Hengelo.
  • Winnaars ontvangen naast de bokaal een cadeaumand met duurzame producten.

Stuur je groene idee in!

Het prijswinnende groenste idee en de meest duurzame inwoner/ondernemer worden gekozen door een onafhankelijke (expert)jury op gebied van duurzaamheid. Inwoners van de gemeente Hengelo kunnen tussen 9 oktober en 11 november hun groenste idee insturen.
JA, IK DOE MEE!

Voor meer uitleg over het evenement en de inschrijving?
Meer informatie

Stichting Groener Hengelo en de Groene Loper Hengelo organiseren het Groenste idee om zo de vele duurzame initiatieven die Hengelo rijk is meer in het zonnetje te zetten.