Duurzaam festival GOED=DOEN in Hengelo

Gepubliceerd op 8 december 2018

Danya Weevers (24), ook wel bekend in Hengelo als duurzame mode ontwerpster, vond dat er drastische maatregelen getroffen moesten worden op het gebied van duurzaamheid, maar ze werd helaas maar al te vaak met de neus op de feiten gedrukt. “Duurzaamheid is misschien wel vanzelfsprekend voor mij, maar als andere mensen er niet van op de hoogte zijn of simpelweg alleen het probleem kennen, maar niet de oplossing kan je het ze ook niet kwalijk nemen.”

Danya heeft in samenwerking met Stichting Groener Hengelo het project GOED=DOEN Festival weten te realiseren. Stichting In Wording verzorgt de geweldige locatie, namelijk de Oude Watertoren in Hengelo.

Ons doel is om met het GOED=DOEN Festival bewustwording te creëren op het gebied van duurzaamheid en een schoner milieu. Eerlijke handel komt langzaam op gang. Ook in Hengelo, maar ze kan wel een extra zetje gebruiken.

Maurice Beijk

Het is belangrijk dat de consument kan zien dat het anders kan, dat het niet ten nadele van hen hoeft te zijn en dat met een eenvoudige handeling het milieu minder wordt belast. Juist rondom Kerstmis is het zeer belangrijk, omdat de consumptie dan aanzienlijk groot is. De milieubelasting evenzo. Vandaar dat wij een festival willen organiseren dat geheel in het teken staat van circulair denken en handelen. Tijdens deze dag willen wij dat op een educatieve, inspirerende en motiverende sfeer bereiken.

Roosmarie Ruigrok

Dit onder andere door de aanwezigheid van inspirerende sprekers als Maurice Beijk (Rentmeester2015) & Roosmarie Ruigrok (Fashionrevolution NL).

Daarnaast willen wij op een creatieve manier laten zien hoe kinderen kunnen knutselen met restafval en is er een kledingruilbeurs om ervoor te zorgen dat de kleding circulair blijft. Ook worden er short-movies vertoont, mensen geïnterviewd en uiteraard kun je ook heerlijk vegetarisch leren eten tijdens het genot van heerlijke muziek.

Dreamin’of Jessie

Joey en Jonina

Kortom, laat je inspireren tijdens deze dag op 16 December 2018 van 13:00-19:00 uur in de Oude Watertoren in Hengelo, Watertorenlaan 60, 7552 TN.

De entree is gratis!

Tot dan!

GOED=DOEN Crew

 

 

 

 

 

Wie heeft het groenste idee van Hengelo?!

Om meer aandacht te vragen voor duurzaamheid en lokale groene initiatieven organiseert Stichting Groener Hengelo met de Groene Loper Hengelo de tweede editie van het evenement ‘Het groenste idee van Hengelo’ op donderdagavond 21 november 2019. Vanaf 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) zullen in Kulturhus Hasselo verschillende inspirerende sprekers aan het woord komen en een drietal bokalen en een geldprijs worden uitgereikt.

De prijsuitreiking bestaat uit drie onderdelen:

  • De uitreiking van een geldprijs van 500 euro en een wisselbokaal voor het groenste idee van Hengelo 2018
  • De uitreiking van een wisselbokaal voor de meest duurzame inwoner van Hengelo
  • De uitreiking van een wisselbokaal voor de meest duurzame ondernemer van Hengelo.
  • Winnaars ontvangen naast de bokaal een cadeaumand met duurzame producten.

Stuur je groene idee in!

Het prijswinnende groenste idee en de meest duurzame inwoner/ondernemer worden gekozen door een onafhankelijke (expert)jury op gebied van duurzaamheid. Inwoners van de gemeente Hengelo kunnen tussen 9 oktober en 11 november hun groenste idee insturen.
JA, IK DOE MEE!

Voor meer uitleg over het evenement en de inschrijving?
Meer informatie

Stichting Groener Hengelo en de Groene Loper Hengelo organiseren het Groenste idee om zo de vele duurzame initiatieven die Hengelo rijk is meer in het zonnetje te zetten.