Groene Loper Hengelo

PROJECTSTATUS: ACTIEF

 

De Groene Loper Hengelo

Stichting Groener Hengelo is in 2018 gestart met het project de Groene Loper Hengelo. Als je rond kijkt in Hengelo, zie je dat er best veel groene initiatieven zijn in de stad. Allerlei mensen zijn al bezig om hun eigen omgeving groener te maken met bijvoorbeeld buurtmoestuinen, bollenperken of geveltuinen. De Groene Loper Hengelo wil deze initiatieven ondersteunen en samenbrengen om van elkaar te leren.

Meld je idee!

Ben je al bezig met een groen project, of heb je een leuk idee om jouw buurt te vergroenen? Laat het ons weten via de suggestiebutton op deze website of mail naar groeneloperhengelo@gmail.com.

Samenwerking

Binnen de Groene Loper komen alle groene initiatieven samen. Hierdoor kunnen we onze krachten bundelen, van elkaar leren, gereedschap delen, nieuwe mensen betrekken en zelfs nieuwe initiatieven laten ontstaan. De Groene Loper Hengelo is een initiatief van de Stichting Groener Hengelo in samenwerking met Natuur en Milieu Overijssel en de Provincie Overijssel. De Groene Loper streeft naar meer betrokkenheid bij de eigen groene leefomgeving en naar het vergroten van de biodiversiteit.

Groene Loper Overijssel

De Groene Loper Hengelo maakt onderdeel uit van de Groene Loper Overijssel. Met de Groene Loper Overijssel verbinden we de verschillende Groene Lopers in de provincie met elkaar. Zo initiëren, stimuleren en versterken we bewonersparticipatie en ontstaat een beleefbare verbinding tussen stad en platteland. De aangesloten Loperprojecten zijn gericht op alle leefstijlen en dus op alle inwoners van Overijssel. Binnen het netwerk brengen we ideeën en initiatieven bij elkaar vanuit verschillende invalshoeken en netwerken, maken we ideeën concreet en stimuleren we de uitvoering van de initiatieven. Want, het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert.

Terugblik tweede bijeenkomst De Groene Loper – 15 mei 2018

Onze tweede bijeenkomst is met ongeveer 30 deelnemers wederom uitstekend bezocht! Het verslag van de bijeenkomst, de presentaties en een sfeerimpressie kunt u hieronder terugvinden:

GLH terugblik bijeenkomst 15-5-2018

Presentatie Vlinderdriehoek

15 mei Operatie Steenbreek Groene Loper

 

Bloemenlint Angelien operatie Steenbreek Steenbreek 2 steenbreek 3 steenbreek 4 vlinderdriehoek

Terugblik startbijeenkomst – 7 februari 2018

Foto Groene Loper

Onze eerste Startbijeenkomst vond woensdag 7 februari plaats en is met 30 deelnemers uitstekend bezocht! Mooie groene initiatieven presenteerden zich. Het verslag van de bijeenkomst, de presentaties (inclusief contactgegevens) en de gebruikte PowerPoint kunt u hieronder terugvinden:

Verslag Startbijeenkomst Groene Loper Hengelo 7-2-2018
Groene initiatieven presentatie 7-2-2018
Powerpoint Startbijeenkomst Groene Loper Hengelo 7-2-2018

Omdat er veel vraag is naar vrijwilligers hebben we voor u ook de Handleiding voor werken met vrijwilligers in groene buurtprojecten.

We gaan de groene loper het komende jaar verder uitrollen! Like de Groene Loper Hengelo of zoek contact via Facebook! Kijk op https://www.facebook.com/GroeneLoperHengelo/