Landelijke Opschoondag bij de Watertoren

Gepubliceerd op 15 maart 2019

23 maart slaan Stichting Groener Hengelo en Stichting In Wording wederom de handen ineen. Nu in het kader van de Landelijke Opschoondag. We gaan zoveel mogelijk zwerfafval verzamelen rondom het gebied van de Watertoren. We doen dit niet alleen voor de wijkbewoners en de natuur, maar ook voor Trashpackers (de organisatie van de inmiddels wereldberoemde uit Hengelo afkomstige backpacker Tijmen Sissing, die onderweg tijdens zijn reizen zwerfafval verzamelt).

Organisatie Trashpackers heeft als doel om wereldwijd 100.000 vuilniszakken zwerfafval te verzamelen. Graag dragen we hier vanuit Hengelo een steentje aan bij! Als we klaar zijn met opruimen, maken we boven in de Watertoren een foto van de verzamelde zakken en zenden we deze in. Kom je ook? We verzamelen om 13.00 uur bij de Watertoren, waar de koffie klaar staat en de vuilniszakken klaar liggen om gevuld te worden. Al het materiaal is voorhanden.

Het leuke is: Tijmen is zelf ook aanwezig! Net als Rentmeester2050 en winnaar van het Groene Lintje: Maurice Beijk en vele anderen!

Locatie: Watertorenlaan 60, Hengelo.

Tijdstip: 13.00-17.00 uur. Laat ook weten dat je komt en like ons via: Facebookpagina Groener Hengelo

Wie heeft het groenste idee van Hengelo?!

Om meer aandacht te vragen voor duurzaamheid en lokale groene initiatieven organiseert Stichting Groener Hengelo met de Groene Loper Hengelo de tweede editie van het evenement ‘Het groenste idee van Hengelo’ op donderdagavond 21 november 2019. Vanaf 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) zullen in Kulturhus Hasselo verschillende inspirerende sprekers aan het woord komen en een drietal bokalen en een geldprijs worden uitgereikt.

De prijsuitreiking bestaat uit drie onderdelen:

  • De uitreiking van een geldprijs van 500 euro en een wisselbokaal voor het groenste idee van Hengelo 2018
  • De uitreiking van een wisselbokaal voor de meest duurzame inwoner van Hengelo
  • De uitreiking van een wisselbokaal voor de meest duurzame ondernemer van Hengelo.
  • Winnaars ontvangen naast de bokaal een cadeaumand met duurzame producten.

Stuur je groene idee in!

Het prijswinnende groenste idee en de meest duurzame inwoner/ondernemer worden gekozen door een onafhankelijke (expert)jury op gebied van duurzaamheid. Inwoners van de gemeente Hengelo kunnen tussen 9 oktober en 11 november hun groenste idee insturen.
JA, IK DOE MEE!

Voor meer uitleg over het evenement en de inschrijving?
Meer informatie

Stichting Groener Hengelo en de Groene Loper Hengelo organiseren het Groenste idee om zo de vele duurzame initiatieven die Hengelo rijk is meer in het zonnetje te zetten.