Suggesties

12 ingezonden suggesties

 • Erwin Welberg
 • Noord

Voedselbos en ontmoetplek

In Hengelo Noord naast het hoofdveld van voetbalclub Tubantia ligt een braak stuk grond dat niet gebruikt wordt. Naast de nieuwbouwwoningen ligt al een mooi voetpad en een wadi voor overtollig regenwater waar al veel wilde bloemen en planten groeien. Het zou mooi zijn als het braak stuk land naast deze wadi in een voedselbos te veranderen op basis van de principes van de permacultuur.

Hierbij kunnen er fruitbomen en struiken

 • Christa Koppelman
 • Klein Driene

Park in Groot Driene uitbreiden

We wandelen regelmatig in het parkje in Groot Driene, zou graag zien dat het groter wordt er zijn nog stukken grond die er wel bij aangetrokken kunnen worden ,en een voetpad naast het fietspad vanaf de zwavertsweg richting winkelcentrum, er is daar alleen maar een fietspad! Wij wandelen vanaf Klein Driene naar het parkje je loopt dan altijd op het fietspad alwaar het druk is met scooters, fietsers, scootmobiels, voor

 • Nikki Holtkamp
 • Berflo Es

Afval verminderen aan de voorkant stimuleren

Het terugdringen van “single user” plastic zoals verpakkingen, zakjes en rietjes wordt steeds meer onder de aandacht gebracht. Vaak is niet bekend wat alternatieven zijn (brood en vlees móet je toch wel in plastic vervoeren?), zijn alternatieven niet makkelijke voorhanden (op de markt zijn wel veel plastic maar geen stoffen tassen voorhanden), of is het plastic simpelweg moeilijk of niet te vermijden (dat rietje dat je standaard in je drankje

 • Tom Zomer
 • Thiemsland

Stadswandelnetwerk

Laatst ben ik Marc ten Barge tegengekomen en heb over wandelroutes in de gemeente gesproken. Naar aanleiding hiervan doe ik hier het idee aan de hand om een stadswandelnetwerk in Hengelo op te gaan zetten. We hebben veel groen en mooie gebouwen en plekjes in Hengelo. Dit alles zou je kunnen verbinden met uitgezette en gemarkeerde wandelingen. Dit zou met bewoners kunnen die op deze manier geactiveerd worden en in

 • Suzanne
 • Hengelose Es, Tichelwerk

Centraal vuurwerk

Ook nu in juni wordt bij ons in de wijk regelmatig vuurwerk afgestoken en moeten we vaak reststukjes uit tuin en straat verwijderen. Laat staan in de laatste en eerste maand van een jaar.
Goed idee om in het kader van milieuvervuiling en veiligheid te pleiten voor jaarlijks een centraal, professioneel afgestoken vuurwerk en een verbod op particulier afsteken.

Wie heeft het groenste idee van Hengelo?!

Om meer aandacht te vragen voor duurzaamheid en lokale groene initiatieven organiseert Stichting Groener Hengelo met de Groene Loper Hengelo de tweede editie van het evenement ‘Het groenste idee van Hengelo’ op donderdagavond 21 november 2019. Vanaf 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) zullen in Kulturhus Hasselo verschillende inspirerende sprekers aan het woord komen en een drietal bokalen en een geldprijs worden uitgereikt.

De prijsuitreiking bestaat uit drie onderdelen:

 • De uitreiking van een geldprijs van 500 euro en een wisselbokaal voor het groenste idee van Hengelo 2018
 • De uitreiking van een wisselbokaal voor de meest duurzame inwoner van Hengelo
 • De uitreiking van een wisselbokaal voor de meest duurzame ondernemer van Hengelo.
 • Winnaars ontvangen naast de bokaal een cadeaumand met duurzame producten.

Stuur je groene idee in!

Het prijswinnende groenste idee en de meest duurzame inwoner/ondernemer worden gekozen door een onafhankelijke (expert)jury op gebied van duurzaamheid. Inwoners van de gemeente Hengelo kunnen tussen 9 oktober en 11 november hun groenste idee insturen.
JA, IK DOE MEE!

Voor meer uitleg over het evenement en de inschrijving?
Meer informatie

Stichting Groener Hengelo en de Groene Loper Hengelo organiseren het Groenste idee om zo de vele duurzame initiatieven die Hengelo rijk is meer in het zonnetje te zetten.