Voedselbos en ontmoetplek

Gepubliceerd op 30 augustus 2018

In Hengelo Noord naast het hoofdveld van voetbalclub Tubantia ligt een braak stuk grond dat niet gebruikt wordt. Naast de nieuwbouwwoningen ligt al een mooi voetpad en een wadi voor overtollig regenwater waar al veel wilde bloemen en planten groeien. Het zou mooi zijn als het braak stuk land naast deze wadi in een voedselbos te veranderen op basis van de principes van de permacultuur.

Hierbij kunnen er fruitbomen en struiken worden aangeplant met daartussen een zit plek voor mensen uit de buurt die aan het wandelen zijn of de hond aan het uitlaten zijn. Zo wordt het gelijk een ontmoetingsplek voor iedereen uit de buurt en krijgen we weer wat natuur terug die al verdwenen is met de nieuwbouw er om heen. Ook trek je op deze manier weer dieren aan die ook van deze plek profiteren waaronder de bij die zich tegoed kan doen aan alle bloesems van de fruitbomen/ struiken.

Misschien kan hier dan ook een bijenkast worden geplaatst door de stadsimker en ontstaat er een mooi stukje natuur waar iedereen van kan genieten.

  • Erwin Welberg
  • Noord

Wie heeft het groenste idee van Hengelo?!

Om meer aandacht te vragen voor duurzaamheid en lokale groene initiatieven organiseert Stichting Groener Hengelo met de Groene Loper Hengelo de tweede editie van het evenement ‘Het groenste idee van Hengelo’ op donderdagavond 21 november 2019. Vanaf 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) zullen in Kulturhus Hasselo verschillende inspirerende sprekers aan het woord komen en een drietal bokalen en een geldprijs worden uitgereikt.

De prijsuitreiking bestaat uit drie onderdelen:

  • De uitreiking van een geldprijs van 500 euro en een wisselbokaal voor het groenste idee van Hengelo 2018
  • De uitreiking van een wisselbokaal voor de meest duurzame inwoner van Hengelo
  • De uitreiking van een wisselbokaal voor de meest duurzame ondernemer van Hengelo.
  • Winnaars ontvangen naast de bokaal een cadeaumand met duurzame producten.

Stuur je groene idee in!

Het prijswinnende groenste idee en de meest duurzame inwoner/ondernemer worden gekozen door een onafhankelijke (expert)jury op gebied van duurzaamheid. Inwoners van de gemeente Hengelo kunnen tussen 9 oktober en 11 november hun groenste idee insturen.
JA, IK DOE MEE!

Voor meer uitleg over het evenement en de inschrijving?
Meer informatie

Stichting Groener Hengelo en de Groene Loper Hengelo organiseren het Groenste idee om zo de vele duurzame initiatieven die Hengelo rijk is meer in het zonnetje te zetten.