Voedselbos en ontmoetplek

Gepubliceerd op 30 augustus 2018

In Hengelo Noord naast het hoofdveld van voetbalclub Tubantia ligt een braak stuk grond dat niet gebruikt wordt. Naast de nieuwbouwwoningen ligt al een mooi voetpad en een wadi voor overtollig regenwater waar al veel wilde bloemen en planten groeien. Het zou mooi zijn als het braak stuk land naast deze wadi in een voedselbos te veranderen op basis van de principes van de permacultuur.

Hierbij kunnen er fruitbomen en struiken worden aangeplant met daartussen een zit plek voor mensen uit de buurt die aan het wandelen zijn of de hond aan het uitlaten zijn. Zo wordt het gelijk een ontmoetingsplek voor iedereen uit de buurt en krijgen we weer wat natuur terug die al verdwenen is met de nieuwbouw er om heen. Ook trek je op deze manier weer dieren aan die ook van deze plek profiteren waaronder de bij die zich tegoed kan doen aan alle bloesems van de fruitbomen/ struiken.

Misschien kan hier dan ook een bijenkast worden geplaatst door de stadsimker en ontstaat er een mooi stukje natuur waar iedereen van kan genieten.

  • Erwin Welberg
  • Noord