Wie zijn wij

Wie zijn wij

Groener Hengelo is april 2016 opgericht als digitaal meldpunt voor duurzame burgerinitiatieven. Dit vanuit het idee dat de gemeente Hengelo meer invulling moet geven aan het versterken van lokale groene ideeën en initiatieven. Hieruit is Stichting Groener Hengelo ontstaan: een flexibel samenwerkingsverband van mensen waarin elk individu een bijdrage wil en kan leveren aan de missie van de organisatie. Stichting Groener Hengelo heeft als missie om groene ideeën en duurzame initiatieven om te zetten in daden! Bovenal willen we als stichting inspireren!

Stichting Groener Hengelo is dan ook zonder politieke kleur en gericht op samenwerking met álle partijen die willen bijdragen aan een duurzamer Hengelo. Onder duurzaamheid verstaan we alle ontwikkelingen die op technologisch, economisch, ecologisch, politiek of sociaal vlak bijdragen aan een gezonde stad met welvarende bewoners en goed functionerende ecosystemen. We zijn een onafhankelijk initiatief: van, voor en door Hengelose inwoners!

Het bestuur van de stichting bestaat uit de volgende personen:

 Voorzitter: Gerrit Maring
 Secretaris: Eric Oude Munnink
 Penningmeester: Peter Waldt

Daarnaast werken de volgende mensen mee aan de missie van de stichting als:

 Projectmanager/adviseur: Rik Oude Munnink
  Angelien Hoppen
  Marc ten Barge
 

Wie heeft het groenste idee van Hengelo?!

Om meer aandacht te vragen voor duurzaamheid en lokale groene initiatieven organiseert Stichting Groener Hengelo met de Groene Loper Hengelo de tweede editie van het evenement ‘Het groenste idee van Hengelo’ op donderdagavond 21 november 2019. Vanaf 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) zullen in Kulturhus Hasselo verschillende inspirerende sprekers aan het woord komen en een drietal bokalen en een geldprijs worden uitgereikt.

De prijsuitreiking bestaat uit drie onderdelen:

  • De uitreiking van een geldprijs van 500 euro en een wisselbokaal voor het groenste idee van Hengelo 2018
  • De uitreiking van een wisselbokaal voor de meest duurzame inwoner van Hengelo
  • De uitreiking van een wisselbokaal voor de meest duurzame ondernemer van Hengelo.
  • Winnaars ontvangen naast de bokaal een cadeaumand met duurzame producten.

Stuur je groene idee in!

Het prijswinnende groenste idee en de meest duurzame inwoner/ondernemer worden gekozen door een onafhankelijke (expert)jury op gebied van duurzaamheid. Inwoners van de gemeente Hengelo kunnen tussen 9 oktober en 11 november hun groenste idee insturen.
JA, IK DOE MEE!

Voor meer uitleg over het evenement en de inschrijving?
Meer informatie

Stichting Groener Hengelo en de Groene Loper Hengelo organiseren het Groenste idee om zo de vele duurzame initiatieven die Hengelo rijk is meer in het zonnetje te zetten.